Site pictogram Food4Innovations (NL) – ir. Wouter de Heij

Niet vlees maar plantaardig vlees heeft de toekomst. Omroep Gelderland op bezoek bij TOP b.v. en vraagt over de toekomst van nep vlees (een woord waar we niet zo van houden).

Mijn agenda zit gewoonlijk helemaal van top tot teen vol, alleen maar kop-staart meetings met partners of met collega’s. Vanochtend werden we gebeld door Omroep Gelderland:  of we tijd hadden voor wat opnames. Toeval of niet, vandaag lukte dat wonderwel.

Mijn collega’s hebben heel goed geholpen en binnen dertig minuten stonden we klaar. Snel uit de supermarkt opgehaald: de bonen van Hak, kipstukjes van Ojah, schnitzels van Valless en een Jumbo bonen burger. En natuurlijk onze eigen TOP-burgers en gehakt.

Binnen een half uur zijn de opnames gemaakt en vanavond om 17:00 kwam het item voorbij op Omroep Gelderland (het wordt elke uur herhaald) en natuurlijk ook op hun website “Eten wij nou juist meer of minder vlees?”. Het is immers Week zonder vlees deze week (#weekzondervlees #weekzondervlees2020).

Dat de vlees-consumptie nog niet echt daalt dat is bekend bij alle insiders. Maar dat let ons toch niet om te blijven werken aan de nieuwste generatie lekker plantaardige producten? Ja ze zijn high-tech, maar lekker!  En net zo gezond als gewoon vlees, en zeker duurzamer. Wij bij TOP en BOX denken overigens wel dat op langere termijn we absoluut meer plantaardige eiwitten en minder dierlijk gaan eten. Dus verschuivingen in de markt die gaan zeker wel komen. Overigens zijn we absoluut niet anti-vlees. Maar wij promoten wel graag flexitarisme.

 

 

Mobiele versie afsluiten