Nieuwe categorie Vleesalternatieven uit Ochtense fabriek

Even een reclame stukje op mijn eigen blog 😉 (kijk ook hier).


Het Nederlandse Ojah bv opent maandag 3 oktober 2011 haar gloednieuwe productielocatie in het Gelderse Ochten. Vanaf dat moment is Beeter®, na een succesvolle introductie in 2010, op grote schaal beschikbaar als basis voor een geheel nieuwe categorie vleesalternatieven. Met haar unieke ‘beet’ en sensationele smaak wordt het hiermee voor veel Nederlanders een stuk makkelijker te variëren op vlees.

Industriële verwerkers en culinaire professionals zijn lovend over de kwaliteit en variatiemogelijkheden van Beeter®. Consumententesten geven steevast de hoogste waardering aan Beeter® gebaseerde producten ten opzichte van bestaande ‘vleesvervangers’. Beeter® verenigt kwaliteit en duurzaamheid in een waarlijk innovatief product. Het gerenommeerde bureau Blonk Milieuadvies becijferde dat Beeter® ten opzichte van Nederlandse kip tot 3 maal beter scoort op energie- en landverbruik en dat de broeikasgasemissie tot maarliefst een factor 5 lager uitvalt.

Het lukte Ojah haar technische vinding in slechts 4 jaar te vertalen van idee tot opgeschaald proces. De nieuwe fabriek in Ochten heeft een oppervlak van 1500m2 en een initiële capaciteit van circa 800 ton. Een voor Nederlandse begrippen bijzondere prestatie, waarmee het bedrijf in de race is voor de prestigieuze Food Valley Award 2011.

Beeter® wordt gemaakt door eiwitrijk, glutenvrij meel en water in één stap te mengen, kneden, koken en persen. 100% plantaardig, geen chemie, geen toevoegingen, een echt all-natural product. De soja die als grondstof wordt gebruikt is duurzaam geteeld en niet-genetisch gemanipuleerd. Lokale eiwitbronnen zoals erwt en lupine versterken binnen afzienbare termijn het smaak- en voedingsbereik van Beeter®. De komende maanden introduceren bekende en nieuwe aanbieders producten op basis van Beeter®. Zij grijpen de kans zich hiermee in de sterk groeiende markt van vleesalternatieven te onderscheiden.


Voorproef voor de Pers
Als mediavertegenwoordiger krijgt u voorafgaand aan de officiële openingsreceptie op maandag 3 oktober de gelegenheid met de ondernemers in gesprek te gaan, producten met Beeter® te proeven en foto’s te maken. Met uitzondering van de productiehal is de locatie hiervoor opengesteld. Vanaf 14:30 uur bent u welkom aan de Cuneraweg 9c te Ochten (start receptie 15:30 uur). Wilt u gebruik maken van deze uitnodiging, gelieve dit te melden bij Jeroen Willemsen, Commercieel Directeur Ojah bv (willemsen@ojah.nl, 06-17738037).


Bijlagen 
– Illustratie door striptekenaar Dio van der Veen met zijn kijk op Beeter®. Dio is door Stichting Wakker Dier verkozen tot Meest Sexy Vegetariër 2010. U mag deze strip gebruiken in communicatie-uitingen onder voorwaarden dat u betreffende uiting meldt bij Ojah bv (Jeroen Willemsen) en een verwijzing plaatst naar http://www.eetbeeter.nl.
– Routebeschrijving Ojah b.v, Cuneraweg 9c, Ochten

Meer informatie 
– www.eetbeeter.nl
– www.youtube.com/watch?v=TgtrWUmUfig (culinaire jamsessie Beeter®-op-de-Kaart)