Over Podcasten, Bloggen of Vloggen – en dus maar gewoon gaan proberen. #doen

Heerlijk toch dat we met modern internet en nog modernere platformen kunnen delen wat we willen. Lekker wat gedachten tikken en delen via een blog. Humoristisch proberen te zijn -zo simpel is het niet- door kleine videotjes op te nemen (Vloggen) en natuurlijk naar harte lust ook informatie verzamelen en delen via Facebook, LinkedIn of Twitter.

Ik ben een groot voorstander van veel beeld en video in communicatie. Instagram en Youtube (of Vimeo) zijn voor mij daarom blijvertjes. Maar hoe zit het nu met geluid alleen? Ga je bij een interview een Vlogje maken? Of pak je een plaatje en monteer je daaronder dan wat geluid zoals je veel kunt zien op YouTube (ik vind het er lullig uitzien).

Neen, eigenlijk is ouderwets podcasten natuurlijk het antwoord hierop. Podcasten is groot gemaakt door Apple denk ik, maar is iTunes echt het beste platform? Steeds vaker zie ik serieuze media gebruik maken van SoundCloud. Misschien is dat een antwoord.

Ik ga weer eens #Doen. Of te wel eens experimenteren in de praktijk.

ps. Een blogje ter achtergrond over de vraag Podcasten versus Vloggen is geschreven door Susy van der Zwan. Veel lees (en luister) plezier.