Natural Food Processing Solutions – Nederlandse voedseltechnologie bedrijven werken samen om klanten wereldwijd te ondersteunen met de meest innovatieve duurzame technologieën.

Nederland heeft meer dan honderd zeer innovatieve bedrijven die machines en andere technologieen maken voor de voedselverwerkende industrie. Naast enkele zeer grote bedrijven zoals Stork, JBT en Marel zijn de meeste bedrijven sterk gespecialiseerd en relatief klein. De gemiddelde omzet is vijf tot vijftig miljoen per jaar, en de meeste bedrijven zijn nog in handen van een directeur-eigenaar. Kortom, het zijn high-tech MKB bedrijven die de meeste omzet halen uit het buitenland via export.

Nederlands machinebouwers staan wereldwijd hoog aangeschreven. Net als de Duitse automobiel-industrie en de Amerikaanse big-tech industrie, wordt Nederland niet alleen wereldwijd als number 2 exporteur van voedsel gezien, maar zekere als het land waar technologie innovatie vandaan komt. Samen zetten deze GMV leden hele fabrieklijnen en totale fabrieken neer in Europa, Amerika, Canada, het midden oosten, Azie en China. Kortom, Nederlandse technologie kan echt overal gevonden worden.

Bescheiden als we zijn, promoten we graag Nederland als voedselproducerende land, maar we vergeten vaak te melden dat dankzij ‘onze machines’ dat mogelijk wordt gemaakt. Het kan daarom geen kwaad om ‘onszelf’ wat meer in het zonnetje te zetten.

Wij zijn immers high-tech, we innoveren continue, we maken de verduurzaming mogelijk. De meeste ondernemers in onze sector werken hard en vergeten soms hun producten te tonen aan het grotere publiek en hun klanten. Tijd om daar wat verandering in te brengen. Natural Food Processing Soltions (ja ja een platform), toont wat we doen. Hoe? Een foto of youtube op linkedin, een maandelijkse nieuwsbrief in het Engels en een twitter account. Want ingewikkelderder hoeft het niet te zijn.

Interesse? Volg onze nieuwsbrief. En vergeet ons niet te tippen als je een mooi Nederlands food-tech bedrijf kent of een YouTube van een technologie uit Nederland.