The Future of Food in post-covid tijdperk. Een drieluik zo vlak voor de kerst van ‘mijn blik op de toekomst’. Fijne kerstdagen, geniet ze.

Een paar keer per jaar probeer ik een langere lezing te maken. In het pre-covid tijdperk gaf ik die in een grote zaal met klanten, partners of andere geïnteresseerden. Een dergelijke lezing gaat dan over voedseltechnologie, nieuwe ontwikkelingen en trends, of over ‘landbouw in de derde wereld’.

Een onderwerp dat ik graag in het verleden heb gebruikt als ‘haakje’ was de cycli van Konratief (zie ook 2009). Vanaf 2005 wisten we immers -althans pretendeerde ik en sommige anderen dat te weten- dat de 6e cyclus onderweg was, een cyclus van 20 a 30 jaar met een (economisch) hoogtepunt dus ergens in het jaar 2020 en start in 2008.

Oje, oje, nooit gedacht dat we van een hoogtepunt begin dit jaar zo snel zouden afgeleiden naar een sociaal en economisch dal. Negen maanden Covid in Nederland heeft nu onze politiek doen besluiten tot een lockdown. Vandaag een lezing in drie delen, inmiddels ook te zien op YouTube en daarom ook op dit blog.

Vanaf 2021 in het post-covid tijdperk moeten we maar starten met de 7e cyclus, een nieuwe fijne, sociale en duurzame samenleving. Focus op waardecreatie en vooral creativiteit. Fijne kerst!