"Michael Pollan on Food rules" voor als je een uurtje niets te doen hebt

Zelf vind ik Pollan (o.a. Omnivore’s Dilemma) sympathiek, maar tevens vaak wat extreem, hij is wat mij betreft wel erg anti-industrie. Ook is hij een onrealistisch romanticus, Fresco is daar terecht kritisch over. Maar hij kan tevens wel mooi verhalen vertellen. Ook zijn stelling dat we voedsel weer als voedsel moeten gaan zien, spreekt mij wel aan. Pollan komt overigens regelmatig voorbij op Foodlog (link1, link2).

Zijn basis regels zijn:
1. Eat real Food (Don’t eat food that is advertised on TV)
2. Not too much (en ook niet teveel ingredienten, 5 is max!)
3. Eat (mostly) plants

Zelf vind ik dat vlees/eiwit wel degelijk ook erbij hoort (gelukkig zegt Pollan dat ook). Liever weer wat meer eiwit en vet, dan nog meer koolhydraten en suikers. Groente is okay, maar pas op met teveel fruit. In fruit zit gemiddeld evenveel suiker als in Coco-Cola (al is HFCS wel slecht denk ik (Liesbeth gaf terecht via twitter aan dat HFCS niet in NL cola zit, wel gewoon glucose)) Het leukste advies van Pollan in onderstaand filmpje is “eat as much junk food as you want, as long as you make it yourselve”.

Mocht iemand zich een uurtje vervelen, hieronder een lezing van Pollan, “Michael Pollan on Food Rules: An Eater’s Manual” (Flora.tv, 23-1-2010):

http://fora.tv/embedded_player