Paleo versus Raw Food – ik noem mezelf soft-paleo aanhanger.

Disclaimer: eet niet volgens onderstaande “Raw vegan pyramid”.

Ik ben het volkomen met Yneke Vocking eens: Raw Food is een hype (sorry Dennis 😉). Onze voorvaders kookte en bakte al, en er zijn veel voorbeelden van voedselnutrienten die beter worden opgenomen nadat het eten is gestoomd. Mensen die heel erg strikt in de Paleo-leer zijn, consumeren behalve geen brood, ook minimaal zuivel en bonen zijn ook uit den boze. Ik noem mezelf soft-paleo. Yneke schrijft “Maar bovenaan staat eten met mate wat geïllustreerd wordt met de Japanse uitspraak ‘hara hachi bu’: ga van tafel als je 80 % vol zit. We krijgen geen welvaartsziekten omdat we de verkeerde dingen eten maar eerder doordat we er teveel van eten.”, en ik kan me daar wel in vinden. Wel met een mits: ik laat pasta en brood -graan- wel staan. En mijn zuivelconsumptie bestaat uit soms een bakje vette kwark en soms een glas chocolade-melk (ja ik weet het suiker …); verder niet. (Bruine) bonen eet ik soms, en aardappels blijven wel op mijn menu staan. En verder? Extra omega 3, geen margarine, wel 1000 tot 2000 IU vitamine D extra. Deze soft-paleo jager verzamelaar zit immers te vaak binnen.

PS eet maar beter niet volgens deze raw-food-pyramide.

PPS extra leesvoer: