Tinkebell – SAVE OUR CHILDREN : Volgende week donderdag meer bij Pauw & Witteman.

Gisteravond was Tinkebell bij Pauw en Witteman om haar nieuw film “save the children“-die donderdag voor het eerst wordt getoond- aan te kondigen. De film gaat over de eindigheid van fosfaat en zelf trekt ze een forse conclusie. Een eerste trailer staat hieronder. Ik steun Tinkebell omdat ik denk dat dit onderwerp brede media-aandacht zou moeten krijgen met als doel om het op de politieke agenda te zetten.

In 2010 schreef ik op Foodlog al een stukje over fosfaat en vooral dat we zo snel mogelijk ons eigen ‘poep en pies’ zouden moeten geen recyclen. In de loop van volgende week hoop ik wat tijd te hebben om nog een pamflet met oplossingsrichtingen op te schrijven. Lees ondertussen mijn stukken over fosfaat en biocascadering. En vooral het stuk dat we veehouderij en landbouw beter op elkaar moeten laten aansluiten.