In het zonnetje gezet : Midas Dekkers “griep is voor medewerkers, ondernemers hebben soms last van een verkoudheid”.

Nog snel een tweede ‘in het zonnetje gezet’. Al mijn hele leven ben ik fan van Midas Dekkers. Wat een geweldige kennisdrager die ook nog eens fantastisch kan vertellen en schrijven. Bij toeval (dank YouTube) luisterde ik zonet naar hem.

Midas heeft geen griep vertelt hij want hij komt uit een middenstandsfamilie. Ondernemers worden alleen verkouden, en krijgen nooit de griep. Griep is voor medewerkers in vaste dienst. Medewerkers hebben twee genoegens in de winter. De wintersport en de griep. Met de griep kan je lekker een weekje in bed liggen en filmpjes kijken.

2 gedachten over “In het zonnetje gezet : Midas Dekkers “griep is voor medewerkers, ondernemers hebben soms last van een verkoudheid”.

  1. Mijn vader was melkboer….geen tijd voor griep. ..nooit een dag verzuimt….mijn moeder ook niet en wij 7 kinderen ook niet. Hij zei: ach…..we voelen allemaal wel eens wat….gewoon doorgaan….

    1. Oef, wat een pijnlijke opmerking, “we voelen allemaal weleens wat, gewoon doorgaan” … en herkenbaar voor mij. Ik kom ook uit een ondernemersgezin. “Aan hard werken is nog nooit iemand doodgegaan” werd bij ons vaak gezegd. “Gewoon doorgaan, schouders eronder” Wat een ontkenning van gevoelens, wat zo herkenbaar en logisch is voor die de na-oorlogse generatie. Er zit natuurlijk ook wel wat in, maar zie in mijn werk en omgeving ook de andere kant van die overtuigingen.

Geef een reactie