Kijkvoer #corona voor hen die liever luisteren en kijken dan lezen. Experts delen hun kennis met het grote publiek op YouTube. (updates volgen in de komende dagen)

Al 2,4 miljoen keer bekeken op Youtube, een 20 minuten interview met een Engelse expert van een week geleden. Hij legt heel rustig en duidelijk uit waar het om  gaat. Corona is heel erg gemakkelijk over te dragen EN er is een 1-3% kans dat je sterft. Waar Ebola bijvoorbeeld heel moeilijk te krijgen is, maar als je het hebt, een grote kans op doodgaan hebt, is dat. bij Corona echt anders. Zo hoort trouwens ook een interview te zijn: een virus expert die rustig zijn verhaal kan vertellen.

Op Channel 4 is nog een corona special te vinden die gisteren is uitgezonden:

Ook ik heb te lang dus gezegd dat het niet erger is dan de griep. Dat is dus onjuist. De kans om dood te gaan is 1-3% bij Corona en minder dan 0,1% bij de griep om dood te gaan. En dus ook nog eens ‘more infectious’. Meer mensen worden ziek, en percentueel gaan  er ook meer mensen dus dood aan.

Volgens deze expert ben je pas virus-vrij als je minimaal 2x 24 uur klachtenvrij bent. Eigenlijk moet je tweemaal een corona-negatief test hebben uitgevoerd. Maar ja, zijn er voldoende test-kids voorhanden?

Ook de BBC News maakte twee dagen geleden een goede documentaire. Vanaf 20 minuten gaat het over het effect van Corona op de financiële markt. Ook wordt er kritisch gekeken naar de reactie in Amerika. Doen ze voldoende? Waarschijnlijk niet dus.

Op maandag 16 maart 2020 sprak minster-president het Nederlandse volk toe. Hij deed dat op een voortreffelijke manier. Mijn complimenten. We moeten het samen doen!

Uitleg (in het Engels) hoe het zit met Corona en de hieraan gerelateerde ziektes is goed te zien in onderstaande filmpje: