De allesbepalende lijn in de coronacrisis “Flatten de curve” (NOS op 3 legt dit uit), een lagere piek (die langer duurt dat weer wel)

Vanochtend schreef ik dit artikeltje “Waarom het minimaliseren van sociale contacten een goede maatregel is. Vermijdt oppervlaktes, maar werk gewoon door. Enkele simulaties van virus besmettingen ter illustratie. #corona #coronavirus“. Hierin heb ik enkele simulatie resultaten opgenomen van de Washington Post die aantonen dat ‘het minimaliseren van sociale contacten’ een heel goed idee is.

De besmettingscurve piekt dan minder snel en wordt in de tijd uitgespreid. De pandemie duurt dan langer, maar is uiteindelijk minder hevig en zorgt voor een kleine belasting op het gezondheidssysteem. NOS op 3 heeft hiervoor een illustratief filmpje gemaakt:

Op maandag 16 maart 2020 sprak minster-president het Nederlandse volk toe. Hij deed dat op een voortreffelijke manier. Mijn complimenten. We moeten het samen doen!