Be Humble – Dick Veerman (@ Community of Talents 30-9-09)

Alleen al vanwege de titel “Be Humble” verdient dit filmpje om apart geplaatst te worden. Op dezelfde dag dat Harold vertelde over her-uitvinden, gaf Dick Veerman (www.foodlog.nl) ook een korte speech. Zijn mooiste uitspraak: “ik lees geen marketingboeken meer”. Volgens mij bedoelt Dick hiermee hetzelfde als Harold. Het opstellen van nieuwe grote theorieën heeft geen zin, de kans dat ze al eerder beschreven zijn is groot. Kortom, 30 september was een mooie dag!

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=7379237&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

CoT 30-09-09 Dick Veerman “Be Humble” from FunnelVision on Vimeo.

Terwijl ik dit stukje schrijf komt er een tweet binnen van Stephan. In de Volkskrant van dit weekend stond weer eens een argumentenkaart (ik noem dat overigens gewoon een mindmap). Dit keer over de voor en nadelen van polarisatie. Bert zegt altijd “samenwerken kan pas goed als je eerst uit elkaar beweegt”, kortom als je eerst polariseert. Polariseren kan al snel tot geschreeuw leiden. Schreeuwen en ‘Be Humble’ lijken niet echt bij elkaar te passen. Of toch wel? Zou je op een nederige manier toch kunnen polariseren om je punt te maken?