Wat begon als mestprobleem en nu het Stikstof Dossier heet, maar eigenlijk een Ruimtelijke Ordening vraagstuk is. Live blog en Twitter-Lijst.

Ik zal een jaar of 16 geweest zijn, maar misschien al 17 of 18. Met mijn ouders bezochten we meerdere keren het Flevohof. Aldaar hoorde ik voor het eerst over het “mestprobleem”. In ons kleine landje zijn zoveel varkens, kippen en koeien, en we importeren zoveel diervoer uit bijvoorbeeld Brazilië, dat we hier achter blijven met mest. Heel veel en gewoonweg teveel mest.

Nu is het mestprobleem versimpelt door wat sinds 2019 een stikstof-crisis heet. Een crisis zou het eigenlijk niet mogen heten. Verkeerde wetgeving (dankjewel Bleeker) en een niet-praktisch departement (en politiek) van LNV. Stikstof (dat zit gewoon in de lucht: 78%) gaat over NOx en Ammoniak. Sinds de gekke kaart van Christianne van der Wal, staat het land op zijn kop. Terecht denk ik.

Ik schreef in de laatste maand twee stukjes:

Daarnaast heb ik mijn maanrecord twitter er bijna opzitten. Op Twitter heb ik een Twitter-Lijst aangemaakt met daarin personen die ‘iets vinden’ of te melden hebben over NOx of Ammoniak.

Nieuws stukjes plaats ik op TBE6W.

Maar het is ook tijd om een 24liveblog op te zetten (naast Petje.af stukjes):

En natuurlijk op twitter met het Stikstof Dossier (volgens mijn twitter vriendjes):